Whatsapp Viber Phone


Image title

Mnoge strvari mogu vam odvući i poremetiti pažnju, prema najnovijim istraživanjima kucanje poruke pilikom vožnje automobila pokazuje se kao najopasniji i najpogubniji način za izazivanje saobraćajne nesreće. Prilikom ove vrste aktivnosti vozača, on potpuno gubi refleksni mehanizam koji može da ga spasi ukoliko se nađe u opasnosti. Njegove misli kao i fizička aktivnost usmerene su na telefon i ono što želi da kaže pa se prema tome isključuje pažnja na trenutne događaje, a pogotovo na one koje su iznenadni. 

Istraživači koji su došli do ovog zaključka, ispitivali su kako emotivno stanje i određene aktivnosti utiču na vozača i kao i kakve su njihove reakcije za volanom u tom trenutku. Došli su do zaključka da refleksni mehanizam ukoliko je ometen drugim stvarima na koje je vozač usmeren ne može da reaguje. Refleksni mehanizam je jako bitan u situacijama ugroženosti i pomoću njega se izbegavaju i najkatastrofalnije saobraćajne nezgode. 

Istraživači su ispitivali tri raličite ometenosti prilikom vožnje: ometenost izazvana emotivna stanjem vozača, mentalna odsutnost u vožnji i na kraju pisanje SMS poruka. Ispitivano je 59 ispitanika koji su prešli četri puta istu distancu pod različiti okolnostima. 

Pogledajte na našem sajtu šta je u ponudi našeg voznog parka: http://www.rentacar-beograd-stars.com/

Budite slobodni da nas kontaktirate Kontaktirajte nas

Rent a car agencija iz Beograda Stars - posluje dosta vremena kao jedna od vodećih kompanija za rentiranje vozila u Beogradu.

  • Adresa: YBC BULEVAR MIHAJLA PUPINA 10i NISKO PRIZEMLJE BROJ 3
  • Tel/Viber 1: +381 65 333 2 991
  • Tel/Viber 3: +381 65 222 08 04
  • E mail: rentacarstars@gmail.com
  • Radno vreme: 00:00-24:00

Mi smo rent a car agencija sa dragocenim, višegodišnjim iskustvom kada je rent a car Beograd u pitanju.